Paella recepty na oslavu

radyweb.cz

Plánuje velkou narozeninovou párty a rádi byste Vašim hostům nabídli také něco ze zahraniční kuchyně? Vsaďte na pochoutky ze španělské kuchyně, které jsou perlou středomořské gastronomie. K těm nejlákavějším pochoutkám bezpochyby patří paella. Jedná se o pokrm připravovaný z rýže. Někteří čeští turisté trávící dovolenou ve Španělsku přirovnávají paellu k rizotu. Paella původně pochází ze španělského města Valencie. Cizinci často paellu považují za národní jídlo Španělů, avšak ve skutečnosti tomu tak není. Kdo ochutná paellu, rád na tento okamžik vzpomíná, neboť už jen ze samotného pokrmu cítíte letní pohodu a vůni moře.

Paella se připravuje na speciální pánvi, které se přezdívá paellera a díky které paella získala také svůj název. Paella receptů najdete v kuchařkách a na internetu hned několik. Paella se od nám známého rizota liší především tím, že její součástí mohou být mořské plody, zelenina i koření. S přípravou paelly Vám velmi rády pomohou internetové Španělské recepty. Na tomto internetovém portálu www.spanelskerecepty.cz naleznete také fotografie, které Vám pomohou být si jistější při vaření paelly.

K přípravě paelly z mořských plodů budete potřebovat olivový olej, sladkou mletou papriku, pravý šafrán, langusty, krevety, mušle, cibuli, sterilované červené papriky, čerstvé rajčata a samozřejmě rýži. Na webových stránkách Španělských receptů najdete také recept na statkářskou paellu, na kterou budete snáze nakupovat ingredience v českých obchodech. Její součástí je totiž zejména zelenina a pepř.

Placený reklamní článek