Návod jak udělat domácí škvarky

Vynikající domácí škvarky jsou naprosto skvělé a vychutnat si je v klidu s čerstvým chlebem rozhodně stojí zato. Nejedná se sice o žádnou dietní záležitost. Pokud ovšem máte dostatečné množství pohybu a nehodláte jíst škvarky každý den, tak se nemáte rozhodně čeho bát! Škvarky je možné samozřejmě koupit klidně i v obchodě, nicméně domácí jsou logicky mnohem lepší jak z pohledu chuti, tak i z hlediska samotného vědomí, že jste si škvarky vyrobili sami doma vlastními silami. Jak tedy na ně?
Výběr sádla ke škvaření
Každé sádlo ke škvaření rozhodně ideální není. Určitě je vhodné vybrat takové, které již na první pohled vypadá dobře. Máte-li doma vlastní prasátko, pak by nemělo být co řešit. Určitě je zapotřebí sádlo zbavit vnitřností a částí masa. Kvalita sádla by pak mohla být negativně ovlivněna, což si samozřejmě nepřejeme. Zvyšuje se tak maximálně riziko přepálení samotného sádla při škvaření.
Postup přípravy při škvaření
Sádlo si nejprve nakrájíme na malé kostky o velikosti jednoho až dvou centimetrů. Vložíme jej do hrnce a jemně podlijeme vodou. Pak bychom měli začít sádlo škvařit. Doba škvaření bude individuální a bude se odvíjet především od teploty v hrnci a také od toho, o jak silné kousky sádla se jedná. Důležité je na počátku vědět, jestli chceme škvarky maximálně zlatavé anebo ne až tak uškvařené. Pokud máte raději zlatavější a křupavé kousky, pak je ideální nechat jej škvařit skutečně dlouhou dobu.
Když už vše nasvědčuje tomu, že bychom měli mít hotovo, tak si vezeme síto. Pomocí něj efektivně oddělíme od sebe sádlo a také škvarky. Při oddělování je nutné využít služeb ještě jednoho hrnce, do kterého půjde sádlo. Není špatné sádlo také nalít přímo do sklenic. Škvarky je nezbytné důkladně vymačkat, aby na nic nezůstalo žádné sádlo. Když jsou hotové, posolíme je a pořádně promícháme. Škvarky se pomalu ochladí a budeme je mít připraveny ke konzumaci.