Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu 2/2

radyweb.cz

Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu? Bez odpočinku to nejde

Jakmile je směs hotová, přichází fáze spojená s tím, že již připravenou zakysanou smetanu necháte náležitě odpočinout. Zde také nezapomínejte na nutnost toho, že k tomu musí docházet ve vyšších teplotách. Ideální je ta pokojová a tak je možné nádobu se smetanou a podmáslím nechat například na kuchyňské lince, nebo na okně. Důležitý je také čas, po který zde nádoba bude umístěna. Mělo by to být alespoň 24 hodin, ale zároveň méně, než 30 hodin. Ideální je, aby nádoba byla něčím přikrytá.

Nechte vychladit

Tímto se postup, jak vyrobit domácí zakysanou smetanu, chýlí ke konci. Poté, co si smetana jeden celý den odpočine, je možné ji ochutnat. Pokud má tu chuť, které jsme chtěli dosáhnout, zbývá už jenom poslední fáze. Tou není nic jiného, než nutnost dát ji do letnice vychladit. A to na pár hodin. Poté už je připravena k finálnímu servírování.  Nejlépe například v kombinaci se zeleninou, ale hodit se může i do hustých polévek, nebo k masu.