Jak vyrobit domácí máslo – úvod

radyweb.cz

Kvalita v obchodech jde stále poměrně domů. Proto je pro vás připravený návod, jak vyrobit domácí máslo. Pomocí něho to zvládne každý, a to za necelých 10 minut. Jediné, co si stačí k výrobě připravit, jsou dva běžné kelímky smetany ke šlehání, která má 33 procent.

Jak vyrobit domácí máslo? Šleháním

První krok je také tím základním. Nejedná se o nic jiného, než o nutnost důkladného šlehání. V rámci tohoto postupu je třeba šlehat tak dlouho, dokud se nám nevytvoří šlehačka. Zde je třeba podotknout, že ta je jedním z prvotních produktů smetany, ale rozhodně není tím, který potřebujeme. Když se vytvoří šlehačka, je to signál nejenom spojený s tím, že si vedeme dobře, ale je to i signál spojený s tím, že ve šlehání je třeba neustále pokračovat.

Vznik takzvaného podmáslí

Postup, jak vyrobit domácí máslo, je spojený také se vznikem takzvaného podmáslí. Zde musíme podotknout, že je v celé výrobě spíše odpadním produktem. Na druhou stranu platí, že ho lze využít, a to třeba na zadělávání chleba, stejně jako může být využité i jako standardní nápoj, nebo jejich součást. Spolu s podmáslím dochází také k tomu, že se již začíná srážet samotné máslo. Právě tato chvíle je tou, která nám potvrdí, že pokračujeme správně a že je samotný proces výroby domácího másla již za svou hlavní polovinou.