Jak vyrobit domácí máslo dokončení

Máslo uhněteme
Ve chvíli, kdy je již samotné sražené máslo, tedy samotná hmota poměrně hutná, můžeme pokračovat tím, že podmáslí slijeme a budeme dále pracovat jenom s máslem samotným. Zde přichází na řadu ruční práce. Ty je třeba mít dobře umyté.
Z másla vytvoříme kuličku, kterou následně důkladně hněteme, a to pod drobným proudem tekoucí vody. Ta ho bude nejenom ochlazovat, ale zabrání i tomu, aby se nám lepilo na naše ruce. Silným mačkáním dosáhneme toho, že se z daného másla vyloučí poslední zbytky syrovátky.
Necháme vychladit
Kdo chce mít máslo dokonalé, může ho ještě jednou vrátit do mixéru a poté opět důkladněji propracovat rukama. Není to nezbytné, a tak jakmile máme máslo veš finální fázi, vytvoříme z něho požadovaný tvar a necháme ho pár hodin vychladit v lednici. V tuto chvíli je již připraveno k plnohodnotnému použití. Tedy k namazání na pečivo, nebo k vaření.
V některých případech lze máslo ve své finální fázi také dochutit, a to třeba jenom solí, nebo i různými bylinkami. Nutné to ale zcela určitě není.