Jak vyrobit domácí majonézu – Úvod

Skvělý doplněk mnoha jídel. Návod, jak vyrobit domácí majonézu je velmi jednoduchý a zvládne ho každý.
Podívejte se, co budete dělat a hlavně co vše budete potřebovat. Stačí jenom:
2 vaječné žloutky
1 lžíce hořčice – ideální dijonské
150 mililitrů slunečnicového oleje
Půlka citronu, sůl a pepř
Olej a vejce smícháme
Ideální je použít vyšší sklenici, do které se vejde tyčový mixér. Ten je na tvorbu majonézy skutečně ideálním pomocníkem, se kterým zvládneme vše rychle a také jednoduše. Pokud ho nemáte, pomohou samozřejmě i jiné nástroje, které v kuchyni najdete. Co zcela určitě nelze, to je výroba majonézy, která bude spojena s ručním šleháním.
Prvním krokem je tedy vložení oleje a žloutků do dané nádoby. Následně zapneme mixér, který by měl běžet na tu nejpomalejší úroveň. Bude stačit jenom několik málo vteřin a daná směs lehce zhoustne. To je signál, že postupujeme správně.