Jak vyrobit domácí majonézu – dokončení

radyweb.cz

Vmícháme hořčici a sůl

Nyní je na řadě hořčice a sůl. Obě ingredience se musí důkladně promíchat, a proto je dobré je přidat do naší majonézy právě ve fázi, kdy ji teprve vytváříme. Hořčice vložíme na dané množství celou polévkovou lžíci. Soli stačí obvykle jenom pár špetek. Lepší je použít menší množství, než mít majonézu příliš slanou. Jakmile máme všechny ingredience na svém místě, přidáme ještě zhruba polovinu připravené šťávy. V tuto chvíli opět zapneme mixér a necháme důkladně promíchat. Můžeme lehce zvýšit i rychlost a následně už čekáme 5 – 10 vteřin, než bude mít majonéza požadovanou konzistenci.

Jak vyrobit domácí majonézu se skvělou chutí?

Již je vše hotovo a tak se dostáváme do fáze, kdy vyladíme její chuť. Po prvním ochutnání bychom měli poznat, co konkrétně jí chybí. Může to být ještě sůl, popřípadě šťáva z citronu. V některých případech může být přidaných i pár kapek octa. Dané ingredience postupně přidáváme a majonézu už jenom lehce promícháváme lžící. Již nemixujeme.

Necháme vychladit

Jakmile je chuď dokonalá, je proces výroby domácí majonézy u konce. Nyní ji můžeme přemístit nejlépe do uzavíratelné sklenice a poté ji vložíme do lednice. Zde ji necháme pár hodin vychladit a poté ji můžeme použít buď v souvislosti s jídlem, nebo ji lze nadále využívat jako produkt, ze kterého později vytvoříme tatarskou omáčku. Samozřejmě díky tomuto počátečnímu produktu si ponese také přídomek, obsahující slovo domácí.