Jak vyrobit domácí kefír – úvod

Pro kefír není nutné chodit do obchodu. Jeho výroba je snadná a vyrobit si ho doma zvládne skutečně každý.
Jak vyrobit domácí kefír a co je k tomu potřeba?
Stačí jenom tři základní věci:
- 1 litr čertového mléka
- Sáček kefírové kultury
- Skleněná nádoba či sklenice
Postup, jak vyrobit domácí kefír, začínáme mlékem
Čím je mléko kvalitnější a čím je chutnější, tím samozřejmě lépe. Proto je dobré kupovat mléko třeba na farmách, od soukromníků. Postup, jak vyrobit domácí kefír, začne tím, že studené mléko necháme odstát při pokojové teplotě. Ideální čas je okolo dvou hodin.
Po této době se již může nalít do nádoby, ve které budeme domácí kefír vytvářet. Daná nádoba by měla být nejenom dokonale čistá, ale měla by být také dokonale osušená. Nečistoty, nebo zbytky vody či snad přípravku na nádobí by mohly způsobit to, že se nám výsledek nepovede. Jakmile je mléko v nádobě, můžeme postupovat dále.