Jak vyrobit domácí chipsy – dokončení

Brambory necháme vysušit
Jakmile jsou brambory nakrájeny na požadovanou velikost, je třeba je opět důkladněji opláchnout. A to samozřejmě z toho důvodu, aby se z nich opláchl veškerý zbývající škrob. Jakmile je hotovo, je možné je vyskládat buď na papírové, nebo klasické utěrky. Cílem je to, aby brambory dokonale oschly. Tomu samozřejmě můžeme pomoci tím, že je z horní strany budeme jednoduchým způsobem otírat. Mezi tím si můžeme také předehřát troubu, díky čemuž máme možnost ušetřit pár minut času.
Jak vyrobit domácí chipsy bez množství tuku? V troubě
Troubu bychom měli mít vyhřátou na zhruba 200 stupňů Celsia. Pokud máme, je možné vzít si klasický pečící plech, na který umístíme pečící papír. Ten jednoduše zabrání jakémukoliv připečení. Je dobré ho také lehce namazat olivovým olejem, který by měl být co možné nejkvalitnější. Skutečně ho stačí málo – na jeden plech půl kávové lžičky. Jak vyrobit domácí chipsy v tuto chvíli? Naskládáme je na plech, a to tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Poté je už jenom vložíme do trouby a počkáme, až budou mít zlatavou barvu. Průměrně je daná várka hotová za 30 minut.
Dochutíme a můžeme podávat
Jakmile mají bramborové chipsy dokonalou barvu, vyndáme je z trouby a necháme je i chvíli vychladnout. Pokud je již můžeme vzít do ruky, je možné je přímo na plechu jednoduše dochutit. Hodit se může nejenom drcená sůl, ale mohou to být třeba i nadrobno nasekané bylinky chilli, paprika a jakékoliv jiné ingredience, kterými je možné si jejich chuť vylepšit. Poté už je stačí vložit do misky, jednoduše vzájemně promíchat a jsou plně připravené k jídlu. A to bez výčitek z toho, že jsou nasáklé olejem a tolik nezdravé.