Jak ozdobit dort

Potažení dortu marcipánem
Marcipán má jedinečnou a výraznou chuť. Tvoří ho cukr a mnoho mandlí. Marcipán má nažloutlou barvu. Potahovat můžete i falešným marcipánem z cukru a sušeného mléka. Jedná se o velice chutnou variantu, připravenou také k různému barvení a tvarování postaviček apod.
Dekorace a ozdoby dortů
Na ozdobení dortů můžete v současnosti využít mnohé cukrové a karamelové ozdoby. K dispozici jsou čokoládové ozdoby, marcipánové ornamenty, květy z marcipánu nebo různé posýpky ve formě kuliček nebo cukrové rýže. Rovněž můžete zdobit náplněmi – malinovými, vanilkovými, čokoládovými atd.
Zdobení dortů květinami
Jakmile potáhnete dort, je třeba ho ještě nějak vyšňořit. K nejvyhledávanějším motivům patří květiny. Zhotovují se buď z marcipánu, z bílé nebo tmavé čokolády, fondánu apod. Velice populární jsou i živé květy. V tomto případě musíte stonky obalit tak, aby se živý květ nestřetl s těstem.
Citronová poleva na dort
Oblíbenou citronovou polevu na dort si připravíte ze 180 g jemného krystalového cukru a dvou citrónů. Nejprve utřete cukr s citronovou šťávou a polevu nanášejte na teplý korpus – poleva se částečně vsákne do dortu a pozitivně ovlivní jeho chuť.