Vybíráme domácí pekárnu

Velikost textu: A A A

Vybíráme domácí pekárnu

Ilustrační foto
  • autor: redakce

 Pochutnat si na čerstvém a křupavém domácím chlebu je naprosto skvělé. Dopřát si tuto laskominu již může v současné době prakticky každý, jelikož sehnat domácí pekárnu není žádný problém. Když se ale podíváte na obrovský výběr pekáren, možná si řeknete, že bude lepší sepraně podívat na to, co je důležité brát při koupi takovéto domácí pekárny v potaz. Často v kvalitě chleba rozhodují i detaily. Pokusme se tedy shrnout, co je z hlediska výběru pekárny nejdůležitější.

Velikost pekárny v hlavní roli

Hodně důležitým parametrem je u každé pekárny její velikost. Jestliže tedy budete chtít koupit nějakou pekárnu, měli byste vědět, jak velký chleba chcete mít upečený. Základem pekárny je samozřejmě forma na chleba, která má požadovanou velikost. V současnosti jsou k dispozici pekárny, jež jsou schopny upéct chleba, který má velikost od nějakých 500 až po celkem úctyhodných 1 800 gramů.

Ovládání pekárny

Určitě je dobré soustředit se i na ovládání pekárny. Čím je toto obsluha pekárny jednodušší, tím lépe. Mohou ji tak ovládat i lidé, kterým by mohlo činit složitější ovládání problémy. Klasikou je u pekáren 6 až 8 knoflíků. Některé pekárny mají i dotykový displej vybavený obrázky, takže jejich ovládání je ryze intuitivní a maximálně pohodlné. Součástí pekárny musí být samozřejmě i návod v českém jazyce.

Co by měla umět pekárna upéct

Ideální je domácí pekárnu používat na různé druhy pečiva. Když si koupíte takovýto typ, pak si budete moci pochutnat také na koláčích a buchtách či na čerstvé vánočce. Vynikající je z pekárny také pizza anebo jiné slané či sladké speciality. U pekárny byste si tedy měli zjistit, jestli není určena jen na pečení chleba. U některých pekáren je i vyšší počet hnětačů, které zajistí pečení mnohých skutečných dobrot. V mnohých pekárnách se dají připravit i džemy a jiné záležitosti, které jsou v každé domácnosti v oblibě.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: kuchyně

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Výhody a nevýhody drtiče odpadu

 Také koukáte na americké filmy s údivem, když hospodyňka shrabává zbytky od večeře do dřezu a ten je lehce „zchroustá“?…

Jak na typickou valencijskou paellu?

 Milujete španělskou kuchyni? Chcete proniknout do jejích chutí a naučit se vařit nové pokrmy? Zkuste to se španělskými…

Bez jakého koření nemůžete v kuchyni existovat

Moderní příprava pokrmů se neobejde bez kvalitního koření. Právě to je totiž schopno dávat většině pokrmů jejich aroma a…

Návod jak vyrobit domácí šípkové víno

Podzimní dny si lze krátit mnoha různými způsoby. Výbornou volbou je sbírání různých přírodnin, které se pak mohou hodit…

Návod jak udělat domácí škvarky

Vynikající domácí škvarky jsou naprosto skvělé a vychutnat si je v klidu s čerstvým chlebem rozhodně stojí zato. Nejedná…

Jak skladovat brambory

 Skladování brambor se zdá být jednoduchá záležitost,což je sice pravda, ale jen za předpokladu, že dodržíte pravidla,…

Jak zpracovat a uskladnit houby

Češi jsou národem houbařů, protože každý rok si přinesou koše plné hub v takovém množství, že je nemůžou ani při tolik oblíbené…

Paella recepty na oslavu

 Plánuje velkou narozeninovou párty a rádi byste Vašim hostům nabídli také něco ze zahraniční kuchyně? Vsaďte na pochoutky…

 
Kosmetika a oblečení Zdraví a výživa Sport a cvičení Cestování a dovolená Děti a rodina Domov a bydlení Peníze a podnikání Elektro a počítače Auto a moto Zahrada a zvířata Kultura a umění Vzdělání a zábava
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt