Bez jakého koření nemůžete v kuchyni existovat

radyweb.cz

Moderní příprava pokrmů se neobejde bez kvalitního koření. Právě to je totiž schopno dávat většině pokrmů jejich aroma a přirozenou chuť. Koření lze mít doma po ruce v dostatečném množství v různých podobách. Největší klasikou je koření sušené. To je možné koupit jak přímo v různých eshopech, tak i v kamenných prodejnách. U tohoto koření je důležité dbát na jeho původ.

Některé koření prodávaná především ve velkých supermarketech jsou poměrně málo kvalitní, což je ostatně vyjádřeno i cenou. Výbornou volbou je čerství koření pěstované přímí v domácnosti. Spousta bylinek dokáže růst po celý rok a do pokrmů se dají klidně přidávat čerstvé. Jídlo tak dostává úplně jiný rozměr. Které koření by doma tedy nemělo chybět?

Pikantní pepř různých barev

Asi úplně základním kořením, jež by nemělo v kuchyni chybět, je pepř. Koupit jej můžeme hned v několika variacích. Tou nejméně kvalitní je logicky pepř v pomletém stavu. Tomu se raději vyvarujte, jelikož nikdy nevíte, z čeho byl vlastně prášek ve skutečnosti namletý. Ideální je koupit pepř vcelku v kuličkách a namlít si jej přímo ve vlastním mlýnku. Výborné je zvolit pepř různých barev, kdy se chutě vhodně prolnou, a vznikne ideální směs.

Majoránka a oregáno

Mezi základní kožení patří i majoránka a oregano. Majoránku si můžete klidě vypěstovat doma sami a vydrhnout tak, aby se pak dala využívat jako klasické domácí koření třeba do bramboráků anebo jiných skvělých lahůdek. Oregano je v tomto ohledu podobné a vypěstovat si jej taktéž můžete na zahradě sami. Obě bylinky mohou růst pohodlně i v květináčích a je možné využívat jejich služeb za čerstvého stavu.

Bobkový list a nové koření

Nezbytnou součástí kořenek každé hospodyňky se stal i bobkový list. Na divočinu anebo i na jiné pokrmy nenajdeme vhodnějšího koření. Bobkový list se hodí i do některých polévek a podobných jídel. Podobně se používá i nové koření. Jeho využití je jednoduché, do pokrmů se dávají pouze kuličky, jež se později nekonzumují.