Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu 1/2

Velikost textu: A A A

Jak vyrobit domácí zakysanou smetanu 1/2

Ilustrační foto
  • autor: red

 Tuto delikátní součást mnoha jídel není nutné vždy jenom kupovat. Stejně tak můžete zjistit, jak vyrobit domácí zakysanou smetanu u vás doma, svépomocí.

Postup je poměrně jednoduchý. Je k tomu potřeba:

  • Tučná smetana – alespoň 30 procent tuku

  • Podmáslí

Zahřejte smetanu

Nic více není k výrobě potřeba. Prvním krokem je nutnost zahřát smetanu. Zde ne nezbytností dodržovat v kuchyni dokonalou čistotu. A to znamená, že samotný hrnec, ve kterém ji budete ohřívat, bude nejenom dokonale čistý, ale bude i dokonale suchý. Jedině tak se výsledek povede. Do něho nalijte svou smetanu a postupně zahřívejte. Je třeba vzít si k ruce teploměr, kterým budete měřit teplotu. Tou správnou je teplota 40 stupňů Celsia. Může být i nepatrně vyšší, ale ne o moc.

Přidejte podmáslí

Jakmile je teploty dosaženo, můžete smetanu přelít do jiné nádoby. V tuto chvíli je možné přidat podmáslí. To je nezbytné proto, že danou smetanu spojíte s laktobacilem, který jí dokáže dodat onu potřebnou kyselost. Roli zde hraje hlavně samotný poměr toho, kolik podmáslí využijete. Čím více, tím bude zakysaná smetana kyselejší. Obecný postup je ten, že na 500 gramů smetany je třeba použít 30 gramů samotného podmáslí. V závislosti na výsledné chuti můžete následně experimentovat buď s větším, nebo menším množství. Důležité je vše nechat náležitě promíchat.

zdroj:
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: recepty do kuchyně

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Výhody a nevýhody drtiče odpadu

 Také koukáte na americké filmy s údivem, když hospodyňka shrabává zbytky od večeře do dřezu a ten je lehce „zchroustá“?…

Jak na typickou valencijskou paellu?

 Milujete španělskou kuchyni? Chcete proniknout do jejích chutí a naučit se vařit nové pokrmy? Zkuste to se španělskými…

Vybíráme domácí pekárnu

 Pochutnat si na čerstvém a křupavém domácím chlebu je naprosto skvělé. Dopřát si tuto laskominu již může v současné…

Bez jakého koření nemůžete v kuchyni existovat

Moderní příprava pokrmů se neobejde bez kvalitního koření. Právě to je totiž schopno dávat většině pokrmů jejich aroma a…

Návod jak vyrobit domácí šípkové víno

Podzimní dny si lze krátit mnoha různými způsoby. Výbornou volbou je sbírání různých přírodnin, které se pak mohou hodit…

Návod jak udělat domácí škvarky

Vynikající domácí škvarky jsou naprosto skvělé a vychutnat si je v klidu s čerstvým chlebem rozhodně stojí zato. Nejedná…

Jak skladovat brambory

 Skladování brambor se zdá být jednoduchá záležitost,což je sice pravda, ale jen za předpokladu, že dodržíte pravidla,…

Jak zpracovat a uskladnit houby

Češi jsou národem houbařů, protože každý rok si přinesou koše plné hub v takovém množství, že je nemůžou ani při tolik oblíbené…

Paella recepty na oslavu

 Plánuje velkou narozeninovou párty a rádi byste Vašim hostům nabídli také něco ze zahraniční kuchyně? Vsaďte na pochoutky…

 
Kosmetika a oblečení Zdraví a výživa Sport a cvičení Cestování a dovolená Děti a rodina Domov a bydlení Peníze a podnikání Elektro a počítače Auto a moto Zahrada a zvířata Kultura a umění Vzdělání a zábava
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt